Wat je écht niet moet doen tijdens een sollicitatiegesprek. En wat je juist wél moet doen: 16 tips

Oh, die droombaan is een lonkende mogelijkheid naar een nieuwe stap in je carrière. Je hebt die fantastische brief op de bus gedaan en er komt een uitnodiging voor een gesprek. Maar wat moet je nou absoluut niet doen tijdens een sollicitatiegesprek? En wat juist wél? We zetten acht do’s en don’t’s voor je op een rij.

FOTO SHUTTERSTOCK

FOTO SHUTTERSTOCK

Liever niet:

  • Een gebrek aan interesse. Als er iets is wat bedrijven met elkaar gemeen hebben, is het wel dat ze trots zijn op hun bestaan. Een gebrek aan vragen aan het einde van het gesprek of een ongeïnteresseerde houding is dus een absolute no-go.
  • Te laat komen. Een eerste indruk is heel belangrijk. Zorg er dus voor dat je niet te laat komt voor het gesprek. Meld je in ieder geval tien tot vijf minuten voor de afgesproken tijd. Plan genoeg tijd in, plan je reis en zoek van tevoren precies uit waar je moet zijn voor het gesprek.
  • Onderbreken. Laat je gesprekspartner uitpraten en hun zin afmaken voor je antwoord geeft.
  • Tutoyeren. Wanneer je je gesprekspartner aanspreekt, begin dan met ‘u’ en niet met ‘je en jij’. Als het gesprek informeel is, kun je altijd vragen of je hen met ‘je’ of ‘jij’ kunt aanspreken.
  • Negatief praten. Probeer geen negatieve uitlatingen te doen over je vorige werkgever of collega’s. Wanneer je op een moeilijke manier weggegaan bent bij je vorige werkgever, kun je dit op een positieve manier benoemen. ‘Ik heb veel van mezelf geleerd in mijn vorige functie’ of ‘ik zie meer kansen in een nieuwe functie’ zijn veilige manieren om dit te doen.
  • Als eerste gaan zitten. Wanneer je binnenkomt, wacht dan even tot jouw gesprekspartner aangeeft waar je kunt gaan zitten.
  • Een onprofessionele social media hebben. Toekomstige werkgevers googelen, honderd procent. Komen er dubieuze uitgaansfoto’s van je studententijd tevoorschijn waarop je het oor van de barman likt (met wederzijdse toestemming uiteraard)? Overweeg dan even deze foto op privé te zetten of gewoonweg te verwijderen.
  • Vragen wat je gaat verdienen. Het pleit voor werkgevers wanneer ze in een vacature aangeven wat de loon zal zijn voor de toekomstige werknemer, maar probeer in het eerste gesprek nog niet zelf te beginnen over hoeveel je gaat verdienen. Dit kun je bespreken in een tweede gesprek.

Nieuws

menu