Hoe schoon is jouw kantoor? Kwart van Nederlanders walgt van collega

Foto Shutterstock

Iedereen heeft wel een favoriete collega. Die ene persoon waarmee je het niet alleen goed kunt vinden, maar waarmee je ook goed samenwerkt. Maar er zijn ook zat mensen die iemand op de werkvloer hebben waar ze liever met een grote boog omheen lopen. Niet omdat ze slecht werk leveren, maar omdat het met hun persoonlijke hygiëne niet goed gesteld is...

27 procent van alle werkende Nederlanders heeft ten minste één collega waar hij of zij stiekem van walgt. Dat blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.063 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Mede hierdoor beoordeelt een vijfde van alle respondenten de algehele hygiëne binnen hun bedrijf met een onvoldoende.

Mannen storen (dertig procent) zich vaker aan de persoonlijke hygiëne van één of meerdere collega’s dan vrouwen (23 procent). Laatstgenoemden zijn daartegen weer minder te spreken over de manier waarop de werkplek wordt schoongemaakt en -gehouden: 23 procent tegenover twintig procent van de werkende mannen.

Schuldig

Uit het onderzoek blijkt dat vooral slonzige collega’s schuldig zijn aan de slechte hygiënische staat waarin veel werkplekken verkeren. Zo zegt 26 procent van alle werkende Nederlanders dat hun collega’s de werkvloer over het algemeen slecht schoonhouden.

Ongeacht of ze de werkplek vervuilen, stelt niet minder dan dertig procent van de respondenten dat hun collega’s minder hygiënisch zijn dan zijzelf.

Hybride werken

Ondanks dat een groot gedeelte van de Nederlanders nog altijd één of meerdere dagen vanuit huis werkt, leidt dit niet tot schonere kantoren en werkplekken. Eén op de zeven respondenten zegt dat hybride werken er zelfs voor heeft gezorgd dat hun werkplek nog smeriger is geworden. Als een direct gevolg hiervan zegt 67 procent van alle werkenden het liefst een vaste plek te hebben op de werkvloer.

Nieuws

menu