Digitalisering betekent dat de zorg voor een deel naar het huis van de patiënt wordt verplaatst

Saskia Carli van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen: ,,Iedereen moet met de digitale communicatiemiddelen kunnen werken."

Saskia Carli van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen: ,,Iedereen moet met de digitale communicatiemiddelen kunnen werken." Foto: Marcel Jurian de Jong

Een appje sturen, inloggen in je eigen patiëntendossier, thuis je bloeddruk, gewicht of hartslag meten: de digitale communicatie tussen patiënten en zorgpersoneel neemt steeds verder toe. Ook in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). ,,Niet alleen het aantal patiënten met digitale zorg groeit, maar ook de toepassingen”, aldus Saskia Carli van het WZA.

Het grote voordeel van de digitalisering is dat er voldoende zorg beschikbaar blijft in de toekomst, legt Saskia Carli uit. De adviseur digitale zorg van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen schetst de situatie: ,,We krijgen steeds meer te maken met vergrijzing en een groeiend aantal behandelmogelijkheden. Digitalisering helpt onze zorgmedewerkers om aan de grotere zorgvraag te voldoen. Het ‘ontzorgt’ de zorgverleners en de patiënt is blij met de snelle digitale communicatiemiddelen, die zorg op maat mogelijk maakt.”