Amsterdam in top tien populairste steden om te werken

Het pittoreske centrum van Amsterdam trekt vooral veel jonge Europeanen aan. FOTO: GETTY IMAGES/EYEEM

Als Europeanen mogen kiezen in welke stad ze willen werken, is Londen verreweg het populairst, gevolgd door New York en Parijs. Maar Amsterdam doet het ook lang niet slecht: de hoofdstad staat op plek 9 van de 600 steden als populairste plek om te werken.

Dat komt naar voren uit onderzoek door Intelligence Group onder bijna 100.000 personen. Rotterdam (79e) en Den Haag (90e) staan in de top honderd.

Jongeren

Uit het onderzoek blijkt dat vooral jongeren Amsterdam als werkplek wel zien zitten. Van de groep die in Amsterdam wil werken is 40% jonger dan 35 jaar. Deze groep is daarmee volgens de onderzoekers oververtegenwoordigd. Daarbij is de hoofdstad vooral in trek bij administratieve en financiële beroepen. Ook IT’ers zouden relatief vaak in Amsterdam willen werken.

Vooral Polen, Grieken en Slovenen zouden meer dan gemiddeld een voorkeur hebben voor Amsterdam. Het tegenovergestelde geldt voor Letten, Fransen en Zweden.

Corona

Vanwege de coronapandemie heeft New York, ondanks zijn toppositie, aan populariteit ingeboet. De Amerikaanse stad moest de eerste plek afstaan aan Londen. Volgens het rapport lijkt de Brexit geen afbreuk te hebben gedaan aan de populariteit van de Britse hoofdstad. De populariteit van Engeland heeft daar volgens Intelligence Group wel onder geleden.

Nederlanders die in het buitenland willen werken zouden ook het liefst richting Londen trekken. Barcelona en New York maken de Nederlandse top drie compleet.

Nieuws

menu