Zacht weer verwacht tijdens jaarwisseling: waarschijnlijk 15 graden tijdens oudejaarsdag, maar wel regenachtig

Oudejaarsavond op het Oldehoofsterkerkhof. Foto: Archief LC/Marcel van Kammen

De jaarwisseling zal dit jaar zacht verlopen, verwachten diverse weerinstituten zoals het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI).

Op oudejaarsdag kan de temperatuur zelfs de 15 graden halen. Normaal gesproken is het veel kouder rond deze tijd van het jaar.

Het KNMI verwacht vooralsnog geen waarschuwingen af te geven. Het weertype is de komende dagen ,,wisselvallig met van tijd tot tijd regen en soms veel wind”, meldt het weerinstituut op de website. Op oudjaarsdag is het ,,zacht tot zeer zacht”, met mogelijk 15 graden. Wel is er zaterdag een neerslagkans van 90 procent.

Voor de tijd van het jaar zal het dit weekend ,,zeer zacht” zijn, voorspelt ook Weeronline.nl. De middagtemperatuur zal tussen de 11 en 14 graden liggen. ,,Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 5 tot 7 graden”, aldus Weeronline.

Natte nacht

Weeronline waarschuwt voor een natte oudjaarsnacht. ,,Het is maar hopen dat het tijdens de jaarwisseling een tijdje droogt blijft.” In de nacht zelf waait het ,,hard genoeg om dichte vuurwerkmist te voorkomen”, maar volgens de weerdienst komen de vuurwerkshows waarschijnlijk niet in de problemen vanwege de wind.

De jaarwisseling van 2021 behaalde volgens Weeronline ook temperatuurrecords. Toen werd het zo’n 14 graden in De Bilt. In Limburg werd het zo’n 15 graden.

Nieuws

menu