Bijzondere vernieuwbouw maakt dat eeuwenoude Martinikerk in centrum van Sneek klaar is voor duurzame toekomst

Elly Eelkema neemt als voorzitter van het kerkbestuur de eeuwenoude sleutel van de Martinikerk in ontvangst van de voorzitter van de bouwcommissie: Tjeerd van de Kooi. Burgemeester Jannewietske de Vries en anderen klappen voor de bouwcommissie en de geslaagde verbouw die anderhalf jaar in beslag nam.

Elly Eelkema neemt als voorzitter van het kerkbestuur de eeuwenoude sleutel van de Martinikerk in ontvangst van de voorzitter van de bouwcommissie: Tjeerd van de Kooi. Burgemeester Jannewietske de Vries en anderen klappen voor de bouwcommissie en de geslaagde verbouw die anderhalf jaar in beslag nam. Foto: Johan Vogelzang

De opvallende vernieuwbouw van de eeuwenoude beeldbepalende Martinikerk in het centrum van Sneek is Paasmaandag feestelijk gevierd, bij de opening waar ook Commissaris van de Koning, drs Arno Brok, en burgemeester Jannewietske de Vries aanwezig waren. Na anderhalf jaar is de flinke verbouw van bijna 3,5 miljoen euro – met opvallende deels groen geverfde uitbouw - voor 98 procent voltooid.
Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

De laatste loodjes moeten nog worden afgerond, maar de beoogde openingsdag van Tweede Paasdag is gehaald. De kerk uit 1492 kan weer een mooie toekomst tegemoet. Op het gebied van duurzaamheid, klimaatcontrole, bereikbaarheid voor rolstoelers, de modernste beeld- en geluidstechniek: overal is over nagedacht.

Bij de verbouw is zowel over de toekomst van de natuur nagedacht als bij de toekomst van het geloof