Twee doneeracties voor Ernst Langhout en zijn medebewoners in Gau, na de brand die 'de punkboerderij van Friesland' verwoestte

De iconische punk- en popboerderij van zanger Ernst Langhout in Gau is vrijdagavond tot aan de grond afgebrand, net als het huis van Jan Switters dat ernaast stond. Voor beide mannen is een doneeractie gestart. Voor Jan Switters – in Friesland en daarbuiten bekend van zijn professionele opnamestudio die hij al tientallen jaren in de boerderij van Ernst had gevestigd – is inmiddels meer dan tienduizend euro bijeen verzameld. De actie voor Ernst – iets later gestart – staat nu op ruim drieduizend euro. Beiden zijn te vinden op de website www.doneeractie.nl.

Jan Switters wordt tussen de zwartgeblakerde resten geïnterviewd door een cameraploeg van 112 Nederland van RTL5. ,,Wij hebben niks meer, zelfs deze jas heb ik van iemand gekregen."

Jan Switters wordt tussen de zwartgeblakerde resten geïnterviewd door een cameraploeg van 112 Nederland van RTL5. ,,Wij hebben niks meer, zelfs deze jas heb ik van iemand gekregen." Foto: Johan Vogelzang

Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

Het is een triest gezicht: van de boerderij is bijna niets meer over en de voormalige hooizolder - waar Jan Switters beneden kantoor en materialenopslag had en op de bovenverdieping woonde – al helemaal niets. Oh ja, twee van de vier metalen palen die zijn balkon met uitzicht richting het Sneekermeer op hoogte hielden, staan als enige van het hele gebouw nog overeind tussen de geblakerde resten. Alle huisraad is opgebrand, potten en pannen, rijbewijzen en paspoorten, en ook Ernst zijn mobiele telefoon.

Voor duizenden euro’s en duizenden terrabytes aan muziekmateriaal en opname apparatuur verloren gegaan