Samen met

De route van de verlichte trekkers door Sneek en omgeving is inmiddels bekend

Verlichte tractoren op het Friese platteland reden vorig jaar voor het eerst door dorpen en steden en langs zorgcentra Foto: Jannita.Veertje Fotografie

De tweede editie van de Trekkerljocht Tocht begint zaterdag omstreeks 18.00 uur. De route voor Sneek en omstreken is inmiddels bekend gemaakt. In heel Fryslân zijn tien van deze optochten, georganiseerd door agrarische belangengroepen.
Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

De start in Sneek is bij het tankstation aan de Oude Oppenhuizerweg, via de Oppenhuizerweg gaan de tractoren naar de Leeuwarderweg en de Sytzingawiersterleane, via de Dekemalaan over de Middelzeelaan, over de Frittemaleane en via de Leeuwarderweg weer terug naar het centrum van Sneek.

Door Friese steden en dorpen en langs zorgcentra

Daarna over de Worp Tjaardastraat via de Janko Douwamastraat, Furmerusstraat, Marsdiep, Breewijd en via rondje Riepel dezelfde weg terug. Daarna via de Worp Tjaardastraat naar het Plevierenpad en de Harste, waar een klein deel van de verlichte trekkers over het terrein van de Ielânen zal rijden. Vervolgens door naar IJsbrechtum, Folsgare, Oosthem, IJlst, Heeg (Talmastate), Hommerts, Jutrijp, met de finish in de Sneker wijk Tinga.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Sneeker Nieuwsblad

Nieuws

menu