Paul en Martha Bijlsma klimmen weer op na de grote brand bij hun Wijn & Whisky Schuur

Vier maanden na de verwoestende brand op 4 januari dit jaar is de Wijn & Whisky Schuur uit Scharnegoutum van Paul en Martha Bijlsma herrijzende uit de as. Dat wil zeggen: de winkel is weer geopend. Voor twee dagen per week, want de rest van de week wordt besteed aan de wederopbouw en de afhandeling van verzekeringszaken. ,,Er komt echt veel rompslomp bij kijken”, verzucht Paul Bijlsma. ,,Gelukkig zijn onze klanten erg blij, we hebben enorm veel bloemen en kaarten gekregen en zelfs een zelfgebakken cake uit Dokkum.”

Paul en Martha Bijlsma staan voor het voormalige koetshuis/appartement, dat ze nu als noodwinkel hebben ingericht. Ze zijn blij dat ze in elk geval weer twee dagen per week het werk kunnen doen wat ze het liefste doen.

Paul en Martha Bijlsma staan voor het voormalige koetshuis/appartement, dat ze nu als noodwinkel hebben ingericht. Ze zijn blij dat ze in elk geval weer twee dagen per week het werk kunnen doen wat ze het liefste doen. Foto: Johan Vogelzang

Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

De winkel is in het bijgebouwtje - het voormalige koetshuis en later appartement en na de brand provisorisch kantoortje - opnieuw opgebouwd door de Bijlsma’s. Klanten zoals horecazaken moesten een paar weken geduld hebben, maar konden al vrij snel tussen de restanten van de boerderij van hun dranken worden voorzien door het echtpaar Bijlsma.

De voorraadschuur was gelukkig voor de Bijlsma’s nauwelijks aangetast