Samen met

Nico zet Biljartschool van overleden vader Dirk voort in Sneek. 'Bedankt pa, ik zal je missen'

Dirk van der Veen en biljarten: het is zijn hele leven een onlosmakelijke twee-eenheid geweest. Ruim een week geleden, in de nacht van zondag op maandag, overleed de 66-jarige eigenaar van Biljartschool Sneek toch nog plotseling aan een hartstilstand, terwijl zijn longkanker bijna verdreven leek te zijn. Zoon Nico (34) zou het bedrijf per februari van dit jaar al overnemen, Dirk was net drie maanden met pensioen.

Nico Beukema, met naast zich de foto en rouwkaart van zijn toch nog plotseling overleden vader Dirk van der Veen. Nico zet Biljartschool Sneek, het levenswerk van zijn vader, voort.

Nico Beukema, met naast zich de foto en rouwkaart van zijn toch nog plotseling overleden vader Dirk van der Veen. Nico zet Biljartschool Sneek, het levenswerk van zijn vader, voort. Foto: Johan Vogelzang

Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad
Súdwest-Fryslân

Veertien jaar geleden maakte Dirk van der Veen zijn jongensdroom waar. Na omzwervingen als kroegbaas (onder andere de Amstel Bar aan de Singel in Sneek) en hoteleigenaar, had hij nu een eigen biljartschool waar elke biljartliefhebber terecht kan. Hij begon in een ruimte met drie biljarttafels, in de voormalige kantine van de WZS-hal aan de Alexanderstraat.

Van drie naar acht wedstrijdtafels gegroeid

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Sneeker Nieuwsblad

Nieuws

menu