Negatief zwemadvies voor surf- en zwemstrandje aan het Slotermeer, bij Balk

In Balk heerst al jaren onvrede over het strandje. Voorzitter Kaj Valk van Watersportvereniging Sleattemermar laat zien dat je makkelijk wegzakt in de slib.

In Balk heerst al jaren onvrede over het strandje. Voorzitter Kaj Valk van Watersportvereniging Sleattemermar laat zien dat je makkelijk wegzakt in de slib. FOTO NIELS DE VRIES

Provincie Fyslân geeft een negatief zwemadvies aan een aantal Friese buitenwaterlocaties, waarvan eentje in Balk. Het betreft de locatie bij het zwem- en surfcentrum aan het Tsjamkedykje.
Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

De lijst met negatief beoordeelde zwemwaterlocaties voor 2023 is ten opzichte van vorig jaar gewijzigd. Voor de locaties Swanneblom bij Slappeterp, Nannewiid bij Oudehaske, De Vleyen op Ameland en Zwem- en Surfcentrum bij Balk geldt een negatief zwemadvies.

Bij de drie eerstgenoemde locaties gaat het om een slecht scorende waterkwaliteit en in Balk gaat het om veiligheidsproblemen. De provincie wijst jaarlijks de zwemwaterlocaties in het oppervlaktewater aan. Dit gebeurt in het kader van de Wet Hygiëne Veiligheid Badinrichtingen en Zwemwateren.