Verf is een verboden woord bij het bekroonde bedrijf Movacolor uit Sneek, dat kleur geeft aan onder andere Playmobil-poppetjes

Verf is een verboden woord bij het Sneker bedrijf Movacolor, dat dinsdagavond uitgeroepen is tot Friese onderneming van het jaar 2023, juist omdat het kleur aan producten geeft. Hoe het dan wel kleur geeft? Met gerecyclede kunststof korrels, die van zichzelf al kleur hebben. Movacolor verkoopt zelf ontwikkelde doseermachines die de gekleurde korrels in de juiste verhouding mengen zodat klanten er de juiste kleur mee kunnen geven aan hun tassen, bidons en Playmobil-poppetjes. Onder andere.

Marc Aandeweg en Bas Nieuwenhuis van Movacolor krijgen de speciale prijs overhandigd door Arno Brok, Frieslands commissaris van de koning en oud-burgemeester van Sneek.

Marc Aandeweg en Bas Nieuwenhuis van Movacolor krijgen de speciale prijs overhandigd door Arno Brok, Frieslands commissaris van de koning en oud-burgemeester van Sneek. Foto: Ruben van Vliet

Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

Movacolor uit Sneek is dinsdagavond uitgeroepen tot de beste Friese onderneming van het jaar 2023. Bij de finale van de verkiezing Friese onderneming van het jaar 2023 heeft commissaris van de koning en oud-burgemeester van Sneek Arno Brok de prijs overhandigd. Movacolor liet de bedrijven Nedcam Solutions uit Heerenveen en Megahout uit Drachten achter zich.

Movacolor in Sneek heeft vijftig medewerkers