Ruim tweeduizend leerlingen uit Súdwest Fryslân komen op Techniek Tastbaar-dag af

De belangstelling voor techniek is onder scholieren in Súdwest-Fryslân meer dan verdubbeld. Dat blijkt uit de grote belangstelling voor de Techniek Tastbaar-dag, afgelopen vrijdag bij ROC Friese Poort in Sneek. Meer dan tweeduizend basisschoolleerlingen van groepen 7 en 8 en voortgezet onderwijsleerlingen uit klassen 1 en 2 hebben vrijdag de techniekdag bezocht. Dat is meer dan het dubbele van de 780 van vorig jaar. Techniekonderwijs zit echt in de lift.

Drukte in de hal van ROC Friese Poort, bij de Techniek Tastbaar-dag waar meer dan tweeduizend scholieren op af zijn gekomen.

Drukte in de hal van ROC Friese Poort, bij de Techniek Tastbaar-dag waar meer dan tweeduizend scholieren op af zijn gekomen. Foto: Johan Vogelzang

Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

Het is een daverend succes voor de organisatoren, nog nooit kwamen er zoveel belangstellenden af op dit evenement. Vorig jaar waren het er zoals gemeld 780 en van voor de coronaperiode heeft Herjan Reuten (een van de projectleiders) geen cijfers beschikbaar. Maar zoveel als nu waren er nog nooit, dat is zeker.

Alle basisscholen en scholen uit het voortgezet onderwijs binnen Súdwest-Fryslân doen mee én 47 bedrijven