Van gouden olympische volleybalmedaille van Olof van der Meulen tot gymnastiekjurk van honderd jaar geleden: de rijke sporthistorie van Sneek is te bewonderen

Beeld van de grote verscheidenheid aan 'attributen' in de tentoonstelling Kiek su sport Sneek, in het Fries Scheepvaart Museum. Hier tijdens de opening, de expositie duurt tot 25 juni.

Beeld van de grote verscheidenheid aan 'attributen' in de tentoonstelling Kiek su sport Sneek, in het Fries Scheepvaart Museum. Hier tijdens de opening, de expositie duurt tot 25 juni. Foto: Johan Vogelzang

Een veelzijdige terugblik op hoe het Sneker sportleven en de verschillende Sneker sportverenigingen eruit zagen, wat ze deden, met welke materialen en welke prestaties zij leverden, is tot en met 25 juni te zien in het Fries Scheepvaart Museum (FSM) onder de noemer ‘Kiek, su sport Sneek!’. Wethouder Marianne Poelman en Sneker sportjournalist en sporthistoricus Peter van der Meeren hebben de tentoonstelling geopend.
Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

De gouden Olympische medaille die Olof van der Meulen in 1996 met het Nederlands volleybalteam won in Atlanta is er bijvoorbeeld te zien. Uiteraard komt ook het Nederlands kampioenschap uit 1970 van de voetballers van Sneek voorbij, vele zeilprestaties, de Sneekweek, de uitstekende prestaties van de volleybalteams van Olympus en Animo, tegenwoordig als VC Sneek nog steeds succesvol op landelijk niveau. En vergeet ook niet de successen van atletiekclub AV Horror en waarom deze club die bijzondere naam heeft aangenomen.