Samen met

Het nuchtere helende zwevende zout van de Wiersma’s in IJlst helpt zelfs tegen covid-klachten, hebben ze dit jaar bij meer dan 300 patiënten ontdekt

Hun op gezondheid gerichte zoutkamer bestond nog maar net, gericht op mensen met longklachten en huidklachten, of het coronavirus kwam ineens opzetten. Als paramedisch centrum mochten ze openblijven en wat bleek al doende: hun zoutkamer helpt ook de longen van (long)covid patiënten. Age en Haitze Wiersma uit IJlst hebben daarom onlangs hun tweede zoutkamer geopend.

Omdat je minimaal 45 minuten in de ruimte doorbrengt, is er ook lectuur aanwezig. Voor kinderen - die meestal maximaal een half uur erin verblijven - is er speelgoed.

Omdat je minimaal 45 minuten in de ruimte doorbrengt, is er ook lectuur aanwezig. Voor kinderen - die meestal maximaal een half uur erin verblijven - is er speelgoed. Foto: Johan Vogelzang

Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

Nuchter en bescheiden, maar toch ook weer niet te bescheiden, presenteert de familie Wiersma uit IJlst sinds twee jaar de mensheid een zoutkamer. Sinds kort twee. In de voormalige Mauritiusschool. Op nuchtere Friese ‘doch mar gewoan’-manier melden ze dat de meeste mensen er baat bij hebben en zeggen ook eerlijk dat het niet bij iedereen aanslaat.

De verbeteringen voor coronapatiënten zijn nog niet wetenschappelijk bewezen, maar wel praktisch bewezen

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Sneeker Nieuwsblad

Nieuws

menu