Hele week bezig met dé finale van Friso Sneek, zondag kan het Nederlands volleybalkampioen worden in eigen sporthal

De volleybalsters van Friso Sneek kunnen zondagmiddag vanaf 13.30 uur in eigen sporthal Nederlands kampioen worden, bij de allesbeslissende wedstrijd in de finalereeks tegen Booleans/VV Utrecht. De stand in deze reeks is 2-2, wie zondag wint is dan ook echt dé kampioen. Wie denkt dat de volleybalsters het druk hebben met voorbereidingen, moet zeker eens op bezoek gaan bij Klaas de Groot en Tjitske Wind. Dat echtpaar is, samen met een groep vrijwilligers deze week elke dag bezig om alles tot in de puntjes geregeld te hebben.

Tjitske Wind en Klaas de Groot in karakteristieke pose aan de keukentafel met elk hun eigen laptop en telefoon waarmee ze veel zaken regelen voor de volleybalclub.

Tjitske Wind en Klaas de Groot in karakteristieke pose aan de keukentafel met elk hun eigen laptop en telefoon waarmee ze veel zaken regelen voor de volleybalclub. Foto: Johan Vogelzang

Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

Dit interview kan bijvoorbeeld net even tussen het werk van Tjitske door (17.00 uur thuis van haar fulltime juridische baan bij de Marwei in Leeuwarden) en de teams-vergadering die in de avond gepland staat met het bestuur, de sponsorcommissie en PR-commissie. Er moeten op verschillende fronten nog vrijwilligers worden gevonden.

Het vinden van voldoende vrijwilligers is zelfs voor zo’n grote club lastig