Het geplaatste bord wordt weggehaald door de gemeente, de verwarring over het pad langs de Geau moet voorbij zijn

Dit verkeersbord zal door de gemeente worden weggehaald.

Dit verkeersbord zal door de gemeente worden weggehaald. Foto: Johan Vogelzang

,,Wij doen binnenkort een rondje langs het recreatiepad en dan worden geplaatste borden ook weggehaald”, zegt gemeentewoordvoerder Christiaan Weening over het pas langs de Geau dat vorige week in het nieuws kwam omdat een fietsster gekneusde ribben opliep na een duw door een wandelaarster.
Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

,,Het fiets-/wandelpad langs de Geau is een recreatief pad. Dat betekent dat er zowel gewandeld als gefietst mag worden. Het is een locatie waar je een ommetje kan maken, waar je gezond buiten kunt zijn en je je in de natuur kunt begeven. Bij dergelijke paden plaatsen wij geen verkeersborden”, zegt hij.

Het pad breder maken is geen optie

Het recreatieve paadje langs het elfstedenwater tussen Sneek en IJlst, ter hoogte van de wijk Tinga, breder maken is voor hem geen optie. ,,Dat zorgt over het algemeen voor een nadelig effect op de rust en veiligheid van voetgangers en fietsers. Een breder pad nodigt uit tot sneller fietsen en het stimuleert zelfs het gebruik van bromfietsers en scooters op dit pad.”

‘Op recreatieve paden gaan we ervan uit dat mensen op een normale en vriendelijke manier met elkaar omgaan’

Hij vervolgt: ,,Vanuit de gemeente zijn we bezig met een bewustwordingscampagne om verkeersveiligheid te bevorderen. Dit richt zich niet op omgangsvormen tussen individuen, maar meer op het gedrag van gemotoriseerd verkeer in combinatie met fietsverkeer op de rijbaan. Op recreatieve paden gaan we ervan uit dat mensen op een normale en vriendelijke manier met elkaar omgaan. De openbare ruimte is voor iedereen, maar dat betekent ook dat je rekening houdt met andere gebruikers.”