Kersverse landskampioen Friso Sneek gaat misschien Europa in. Binnen twee weken duidelijkheid. 'We gunnen het de meiden, ze hebben het meer dan verdiend'

Alle volleybalsters en begeleidende staf van Friso Sneek vieren de meer dan verdiende Nederlandse titel, na de 3-1 overwinning in Sneek op Booleans/VV Utrecht. Achter hen viert een deel van het publiek in de uitverkochte Sneker Sporthal het feest mee.

Alle volleybalsters en begeleidende staf van Friso Sneek vieren de meer dan verdiende Nederlandse titel, na de 3-1 overwinning in Sneek op Booleans/VV Utrecht. Achter hen viert een deel van het publiek in de uitverkochte Sneker Sporthal het feest mee. Foto: Lieuwe Bosch

Kersvers landskampioen Friso Sneek gaat misschien wel Europees volleybal spelen, mits er voldoende financiering wordt gevonden voor de tour door Europa. Deadline voor aanmelding is einde van deze maand. Maar eerst genieten, van het bijzondere seizoen en de bijzondere finalewedstrijd van zondag en moet er mentaal een plekje worden gegeven aan het plotselinge overlijden van Koen Sikkema van Heren 1.
Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

Het kwam zondagmiddag bij de volleybalsters in de uitverkochte Sneker Sporthal uit de uiterste toppen van de tenen, uit het gevoel van onverzettelijkheid en niet willen opgeven, uit de tactische aanwijzingen van trainerstrio Harry van den Brink, Henriëtte ter Steege en Jurjen de Jong en uit de aanmoedigingen van het talrijke publiek.