Elf miljoen euro voor innovatief bedrijf REDstack uit Sneek, dat stroom maakt van zoet en zout water oftewel Blue Energy

De Blue Energy-proeffabriek op de Afsluitdijk, van het bedrijf REDstack, krijgt 11 miljoen euro om uit te breiden. Vijf miljoen daarvan komt van het Waddenfonds. Het bedrijf met hoofdkantoor in Sneek gaat daarom op zoek naar techneuten en engineers die de huidige medewerkers kunnen versterken. Op dit moment werken er vijftien mensen voor REDstack, meldt oprichter, eigenaar en voorzitter van de raad van bestuur Pieter Hack.

Links in het blauwe pak Michael van Oostrom van REDstack, in het midden de ambassadeur van Bangladesh, omringd door mensen van de delegatie van de Europese Unie in de testfabriek op de Afsluitdijk.

Links in het blauwe pak Michael van Oostrom van REDstack, in het midden de ambassadeur van Bangladesh, omringd door mensen van de delegatie van de Europese Unie in de testfabriek op de Afsluitdijk. Foto: Johan Vogelzang

Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

De revolutionaire techniek van REDstack om stroom op te wekken door zoet water te mengen met zout water (blue energy c.q. osmotic power) trekt wereldwijd de aandacht en de kans is groot dat het bedrijf met hoofdkantoor en membraan-productiefabriek in Sneek binnenkort gaat verdubbelen. Of meer.

Delegatie van de Europese Unie en de ambassadeur van Bangladesh kwamen maandag op bezoek