‘We hebben het goed en kunnen best wat delen.' Twee ondernemers uit Sneek geven tegoedbonnen en paasbroden aan 189 deelnemers van de voedselbank

Piet Haaksma (voedselbank), Sietze van der Krieke (BOSO), Tom Metz (voedselbank), Peter Grakist (AH) en Fenna de Haan (voedselbank) tonen een tegoedbon en een paasbrood. Elke deelnemer van de voedselbank krijgt een bon en zo'n brood.

Piet Haaksma (voedselbank), Sietze van der Krieke (BOSO), Tom Metz (voedselbank), Peter Grakist (AH) en Fenna de Haan (voedselbank) tonen een tegoedbon en een paasbrood. Elke deelnemer van de voedselbank krijgt een bon en zo'n brood. Foto: Johan Vogelzang

Alle 189 mensen van jong tot oud die gebruik maken van de voedselbank uit de regio van de voormalige gemeenten Sneek en Wymbritseradiel hebben een tegoedbon van 25 euro per persoon gekregen en een paasbrood per persoon. De bedrijven BOSO en de AH-supermarkt Stadsfenne hebben zich daarmee van hun sociale kant laten zien met de Paasdagen. ,,Wij hebben het goed en kunnen best wat delen”, zegt BOSO-directeur Sietze van der Krieke.
Lees meer over
Sneeker Nieuwsblad

BOSO betaalt de tegoedbonnen, voor een totaalbedrag van 4.725 euro, en de supermarkt schenkt de paasbroden. Van der Krieke: ,,Wij geven wel vaker geld aan goede doelen. Omdat de voedselbank ons vroeg of we hiermee in de publiciteit wilden, hebben we daarin toegestemd. Meestal doen we het buiten de media om.”

Sportcontributie voor alle kinderen uit Sneek en omstreken die dat nodig hebben