Zorgsloperij De Kans: in voormalige kroeg worden woonruimtes ingericht voor cliënten met een psychosociale beperking

Met de komst van Zorgsloperij De Kans keert er op Hoofdstraat 16 in Ferwert iets terug van de dorpse drukte van vroeger op een centrale locatie. Wie voorwerpen uit de historie van het voormalige horecapand bezit of herinneringen aan de kroeg koestert, wordt verzocht die door te geven aan de nieuwe eigenaresse. Zij wil dergelijke herinneringen voor de toekomst bewaren.

In de kelder van het vlakbij gelegen ‘Wapen van Ferwerderadeel’ zijn bouwfragmenten uit de 16e eeuw te bewonderen. Hoe oud de historie van Hoofdstraat 16 is, kan niet precies worden terug gefilmd.

In de kelder van het vlakbij gelegen ‘Wapen van Ferwerderadeel’ zijn bouwfragmenten uit de 16e eeuw te bewonderen. Hoe oud de historie van Hoofdstraat 16 is, kan niet precies worden terug gefilmd. Foto Jelle Raap

Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

In café Dalhuysen, het latere café ’t Hoekje, is dinsdag 27 oktober 1970 het pand aan de Hoofdstraat 16 verkocht waarin voorheen café Centrum was gevestigd. Aan dezelfde Hoofdstraat, in vroeger jaren bekend als Hogeburen te Ferwert, was vanaf pakweg de 16e eeuw tot 1920 het Wapen van Ferwerderadeel gesitueerd. ,,Een zeer neringrijke herberg aan de algemene ‘rijdweg van Leeuwarden naar Dockum’, aldus een verkoopakte voor notaris Jan Albarda in 1828.