Samen met

Top 2000-dienst in Oosterkerk Kollum: ‘Elk lied heeft z’n verhaal’

Foto Sake Beerstra

Voor iedereen die zich laat raken door popmuziek is er vrijdag 30 december voor de derde maal in de Oosterkerk in Kollum een Top 2000-dienst. Dit in navolging van ruim 120 andere kerken in Nederland.
Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

Iedereen is in zekere zin opgegroeid met popmuziek en er is altijd wel een lied dat je emotioneel raakt of herinnert aan iemand of iets. Verrassend is te ontdekken dat liederen uit de Top 2000 gaan over thema’s waar in de kerk ook over wordt gesproken. Soms zijn er letterlijk bijbelse thema’s te onderscheiden maar ook thema’s als leven, dood, hoop en liefde zijn er volop. De songs in deze Top 2000-dienst worden gespeeld door de eigen PKN-band en zijn uitgekozen door gemeenteleden die er een persoonlijk verhaal bij hebben. De verscheidenheid aan songs is groot en varieert van Fleetwood Mac tot Marcel Smit, en van Lauren Daigley tot Abba.

De dienst, die onder leiding staat van Regina Lafeber, begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Na de dienst zijn er voor iedereen oliebollen en een warm drankje bij een houtvuur.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Nieuwe Dockumer Courant

Nieuws

menu