Schaalvergroting is voor Dockinga College in Dokkum geen doel op zich

Vorig jaar vond de bestuurlijke fusie plaats van Dockinga College, CSG Liudger, de Inspecteur Boelensschool en het Lauwers College. Deze samenwerking wordt gezien als een belangrijke stap voor ‘kwalitatief goed en innovatief onderwijs’ voor vmbo, mavo, havo en vwo in de toekomst, zonder dat schaalvergroting echt een doel is.

Directeur Hilbrand Visser (links) samen met docent Sjoerd de Groot in het praktijklokaal waar leerlingen in Dokkum worden opgeleid voor de bouw. ,,Wij moeten er nu samen voor zorgen dat we de binding met het bedrijfsleven in de regio verder uitbouwen’’, zegt Visser.

Directeur Hilbrand Visser (links) samen met docent Sjoerd de Groot in het praktijklokaal waar leerlingen in Dokkum worden opgeleid voor de bouw. ,,Wij moeten er nu samen voor zorgen dat we de binding met het bedrijfsleven in de regio verder uitbouwen’’, zegt Visser. Foto Bram Buruma

Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

Sinds het schooljaar 2022 was na een lange aanloop de nauwe samenwerking tussen in totaal elf vestigingen met vmbo, mavo, havo en vwo, bestuurlijk onder Fierder Onderwijs een feit. Het Dockinga College betekent in Dokkum voortgezet onderwijs op drie locaties, CSG Liudger heeft vestigingen in Drachten, Burgum en Waskemeer, het Lauwers College staat in Buitenpost, Kollum en Grijpskerk. In Drachten is dan ook nog onder dezelfde vlag de christelijke scholengemeenschappen PRO voor praktijkonderwijs en op Schiermonnikoog de Inspecteur Boelensschool.

Bundeling