Pier evenement Holwert trekt 1248 motorrijders

Foto Koos Scherjon

Foto Koos Scherjon

Het begon in 2017 met ‘een ritje naar de Pier in Holwert’. En donderdag deden 1248 motorrijders hetzelfde. Hoe een kleine oproep op Facebook is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement.
Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

Aan het woord is organisator Karel Dikkers ,,We deden dit vaker. Samen met mijn vrouw even uitwaaien op de pier in Holwert. Genieten van het uitzicht en dan weer naar huis. En zoals altijd stonden er meerdere motorrijders met dezelfde gedachte.

‘Hier zouden we iets mee moeten doen’, zeiden ze tegen elkaar. Ze plaatsten een oproepje op Facebook in de Friese motor groep (FMR) en zo is het begonnen. ,,De eerste keer in 2017, de donderdag voor Pinksteren, kwamen er onverwachts al 150 motoren op af. Geweldig, wat een gezelligheid. Dit wilden we opnieuw doen en besloten om de donderdag voor Pinksteren aan te houden. In 2018 en 2019 kwamen er respectievelijk 350 en 648 motoren. En toen kwam corona. Maar ook hier zijn we op een ludieke, creatieve manier mee omgegaan, namelijk door een ‘kom NIET naar de Pier’ evenement. Men kon op de FMR Facebook groep grappige, originele foto’s plaatsen met een leuke anekdote om NIET naar de Pier te komen. Ook dit was een succes met een heuse prijsuitreiking qua originaliteit.

Vorig jaar konden we eindelijk weer het Pier evenement vieren. Vele motorrijders hadden dezelfde gedachte dit evenement gezamenlijke te beleven . Maar liefst 1015 motoren kwamen vanuit het hele noorden naar de Pier in Holwert. We hadden zelfs een bezoeker uit Arnhem. Hoe geweldig was dat!

De kracht van ons evenement is juist dat het niets bijzonders is maar het ‘gewoon’ elkaar treffen en genieten van elkaars motoren. Alle type motoren en merken staan gezamenlijk naast elkaar. Dit geeft een sterk gevoel van verbondenheid waardoor er een gezellige en vrolijke sfeer is.”