Samen met

Libertas schenkt 100 voedselpakketten aan de voedselbank

De Voedselbank Dantumadiel bestuursleden Metsje de Vries en Fred Visser (tweede van rechts) zijn zichtbaar in hun nopjes met deze donatie. Ingezonden foto

Rond kerst en de jaarwisseling organiseert zaalvoetbalvereniging Libertas uit Damwâld traditioneel een actie om de clubkas te spekken. Waren het de voorafgaande jaren de verkoop van oliebollen, dit keer proberen de speelsters rollades in combinatie met tassen vol met fruit aan de man/vrouw te brengen.
Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

Dit bracht één van de speelsters, Eline van Marrum, op het idee om maar liefst 100 rollades en 100 fruittassen te doneren aan de voedselbank in Damwâld. Hiervoor wist zij zelf een sponsor te strikken.

Onder toeziend oog van bestuurslid Romke Wielstra en Roelof van Marrum werden deze rollades en kisten vol met mandarijnen, sinaasappels, bananen en appels donderdagochtend bezorgd.

Omdat Eline was verhinderd nam haar vader Roelof de honneurs waar. De bestuursleden Fred Visser en Metsje de Vries van de voedselbank Dantumadiel betitelde deze actie als hartverwarmend en broodnodig.

Immers, het aantal klanten die voorzien worden van voedselpakketten is de afgelopen periode gestegen van 46 naar 80. Voedselbank Dantumadiel is sinds de afgelopen zomer gevestigd aan de achterzijde van het gemeentehuis.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Nieuwe Dockumer Courant

Nieuws

menu