Leerlingen Dockinga College denken mee over energie voor nu en volgende generatie

Leerlingen van het Dockinga College gingen in een speciale opdracht aan de slag met energietransitie. Woensdag kwamen zij in Dokkum met oplossingen, adviezen en verrassende ideeën voor een duurzamer leven. De bevindingen gingen naar wethouder Rebecca Slijver en zij beloofde dat de gemeente Noardeast-Fryslân hier zeker verder mee kan.

Na de presentatie van hun adviezen is er voor vertegenwoordigers uit de acht groepen van het Dockinga College een oorkonde uit handen van wethouder Rebecca Slijver en raadslid Hanneke Jouta.

Na de presentatie van hun adviezen is er voor vertegenwoordigers uit de acht groepen van het Dockinga College een oorkonde uit handen van wethouder Rebecca Slijver en raadslid Hanneke Jouta. Foto Bram Buruma

Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

De klassen 4 havo en 5 vwo aardrijkskunde en economie van het Dockinga College werkten drie weken aan een speciaal project dat aangedragen was door het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN). Het doel was bewustwording door om op een ‘leuke’ en praktische manier aan de slag te gaan met natuureducatie, zowel in de klas als daarbuiten.