Lauwersmeer Fietstocht: opbrengst van ruim zesduizend euro voor Bonifatiuskapel

Foto: Lauwersmeer- en Waddentocht

Foto: Lauwersmeer- en Waddentocht

Ruim 450 deelnemers deden 20 mei mee aan de Lauwersmeer Fietstocht, georganiseerd door Lionsclub Dokkum Bonifatius. De tocht heeft 6.069,86 euro opgebracht. Dit bedrag gaat in z’n geheel naar de renovatie van het park rondom de Bonifatiuskapel.
Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

,,Ook dit jaar hebben we met veel enthousiasme en inzet er weer een mooie tocht van kunnen maken”, aldus Gaathze Kloosterman van Lionsclub Dokkum Bonifatius. ,,Elk jaar weten meer fietsers onze tocht te vinden. Zij zorgen met de sponsoren niet alleen voor deze mooie opbrengst, maar ook voor de goede sfeer op de dag zelf. En ja, het mooie weer heeft daar ook aan bijgedragen. Ook nu blijkt onze aanpak weer heel geslaagd en daar gaan we zeker mee door. De zesde editie van de tocht staat alweer gepland voor volgend jaar 11 mei, wederom op de zaterdag na Hemelvaart.”

De Lauwersmeertocht is enkele jaren geleden door Lionsclub Dokkum Bonifatius bedacht om mensen in beweging te krijgen langs Werelderfgoed Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer. Voor de toerrijders is er een afstand van 65km, voor de ambitieuze fietsers een ronde van 100km.