Koperdieven roven regenpijpen en bliksembeveiliging van kerk Hegebeintum: ‘Hufters bin it, in oar wurd kin ik der net foar betinke’

Zaterdagavond waren inwoners en bezoekers in Hegebeintum nog in een hoerastemming tijdens de oplevering van de bijzondere led-verlichting rond de kerk en toren. Dinsdagochtend was daar de kater, toen bleek dat koperdieven bliksemafleiders en regenwaterafvoer van de kerk en toren sloopten. De gloednieuwe verlichting is beschadigd.

Joute Bouma is een van de teleurgestelde vrijwilligers in Hegebeintum die ziet hoe bliksemafleiders uit muren zijn gerukt en koperen buizen voor regenafvoer van de dakgoten zijn gesloopt. Op de foto wijst hij op de gloednieuwe led-verlichting die voorlopig niet meer kan worden gebruikt.

Joute Bouma is een van de teleurgestelde vrijwilligers in Hegebeintum die ziet hoe bliksemafleiders uit muren zijn gerukt en koperen buizen voor regenafvoer van de dakgoten zijn gesloopt. Op de foto wijst hij op de gloednieuwe led-verlichting die voorlopig niet meer kan worden gebruikt. Foto Bram Buruma

Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

Frustratie, onbegrip, woede, onmacht en teleurstelling. Wat nog meer is er te bedenken als vrijwilliger Sjouke Vroom dinsdagochtend ziet dat er bezoekers op de terp zijn geweest om het kerkje uit de twaalfde eeuw onder handen te nemen op een voor elk weldenkend mens totaal onzinnige manier.