Jonge verpleegkundigen uit Kosovo aan de slag in Ferwert: ‘Als zij binnenkomen, dan komt er een boost aan positiviteit binnen’

In Nederland is omgerekend één op de vijf inwoners ouder dan 65 jaar, in Kosovo heeft slechts één op de vijftien van de bijna twee miljoen inwoners deze leeftijdgrens bereikt. Jongeren uit het Oost-Europese land werken daarom graag hier in de ouderenzorg. ,,Onze toekomst is in Nederland.”

Op de foto v.l.n.r. Petra Bakker, Yvonne de Vries (beiden Interzorg Groep) en de verpleegkundigen in opleiding Alzana, Muradije en Kosovare.

Op de foto v.l.n.r. Petra Bakker, Yvonne de Vries (beiden Interzorg Groep) en de verpleegkundigen in opleiding Alzana, Muradije en Kosovare. Foto: Jelle Raap

Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

De blijdschap waarmee Alzana Salihi (19), Muradije Berisha (22) en Kosovare Demiri (24) hun werk in het zorgwooncentrum Foswert aanpakken, is aan hun gezicht af te lezen. Met een guitige blik vertellen de dames bijna in koor dat ze wonen in een huis dat aan dezelfde straat is gelegen. ,,We wonen aan de Foswerter-ste-re-jitte.” Ze corrigeren zichzelf razendsnel: ,,Foswerterstrjitte. Dat is Fries.”

‘Lekker ite’