Huldiging Marijke Groenewoud in Hallum; beeld van Hans Jouta en schaatsster kondigt verhuizing aan

Jong en oud komt naar mfc Trefpunt in Hallum om ‘ús’ Marijke Groenewoud toe te juichen, in de bloemen te zetten en te feliciteren met haar wereldtitel in de massastart op de schaats.

Jong en oud komt naar mfc Trefpunt in Hallum om ‘ús’ Marijke Groenewoud toe te juichen, in de bloemen te zetten en te feliciteren met haar wereldtitel in de massastart op de schaats. Foto: Bram Buruma

In haar eigen dorp Hallum was het voor schaatsster Marijke Groenewoud maandagavond echt nagenieten van haar wereldtitel in de massastart. Deze greep ze zaterdag 4 maart in Heerenveen toen zij in een tot in de perfectie uitgevoerd strijdplan iedereen met een rondenlange solo op grote achterstand zette.
Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

Dorpsgenoten jong en oud konden in een vraaggesprek dat oud-marathonschaatsster en dorpsgenoot Maria Sterk leidde, horen hoe Groenewoud samen met haar eigen coach Jillert Anema en bondscoach Rintje Ritsma had afgesproken dat zij beurtelings met teamgenote Irene Schouten zou proberen de concurrentie af te troeven. Glunderend als altijd vertelde Groenewoud ‘hoe’t it kwartsje dizze kear myn kant op foel’ en winnen in een vol Thialf haar veel gelukkiger maakte dan toen zij twee jaar eerder wereldkampioen werd in een leeg stadion.

Kunstwerk van Jouta