Hardliners blijven uit tijdens Polityk Kafee in Dokkum

Holwerd aan Zee, gemeentelijke ontvlechting en de Provinciale Statenverkiezingen, aan de onderwerpen lag het niet. Toch werd het woensdagavond politiek gezien nooit echt spannend tijdens het Polityk kafee in ’t Raedhûs in Dokkum.

De presentatoren Sjak Papma (links vooraan) en Hans Halbesma in gesprek met (vlnr) wethouder Pieter Braaksma van Noardeast-Fryslân, bestuurslid Ids de Groot van Wetterskip Fryslân en Jan Dekkema, raadslid voor de ChristenUnie in Noardeast.

De presentatoren Sjak Papma (links vooraan) en Hans Halbesma in gesprek met (vlnr) wethouder Pieter Braaksma van Noardeast-Fryslân, bestuurslid Ids de Groot van Wetterskip Fryslân en Jan Dekkema, raadslid voor de ChristenUnie in Noardeast. Foto Bote Sape Schoorstra

Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

Door de positieve en gemoedelijke sfeer die in het café hing, was het er de avond ook niet naar om elkaar vliegen af te vangen. Qua belangstelling zat het met een afgeladen Dokkumer ’t Raedhûs wel goed. De organisatie had dan ook zorg gedragen voor actuele thema’s en aansprekende politici. Zo waren Pieter Braaksma en Johannes Kramer vanuit het college in Noardeast-Fryslan aanwezig en vaardigde Dantumadiel wethouder Rommy Kempenaar af. Ook beoogd gedeputeerde Femke Wiersma uit Holwert was van de partij. Wie hoopte op stevige discussies of nieuwe politieke inzichten kwam echter bedrogen uit.