Dokwurk, Raderwerk en gemeente Noardeast-Fryslân werken samen in Kollum

Jan Knol, Jouke Douwe de Vries en Cees Jan Gieskes.

Jan Knol, Jouke Douwe de Vries en Cees Jan Gieskes. Eigen foto

Dokwurk, Raderwerk en de gemeente Noardeast-Fryslân werken sinds woensdag samen op de locatie Rijdstraat 2 in Kollum. Het pand is verbouwd.
Lees meer over
Nieuwe Dockumer Courant

,,Raderwerk was al langer op zoek naar nieuwe huisvestingsruimte voor de demontage-afdeling die nu nog aan de Timmerwerf 4 in Kollum zit”, vertelt Cees Jan Gieskes, directeur Werkpro waar Raderwerk een onderdeel van is. Jan Knol, directeur Dokwurk geeft aan dat de samenwerking het mogelijk maakt dat ongeveer 25 medewerkers van Dokwurk een werkplek hebben gevonden.

Ook wethouder Jouke Douwe de Vries van Noardeast-Fryslân is blij met deze samenwerking. Hierdoor ontstaat er weer een mooie plek die veel mogelijkheden biedt. ,,Naast de gemeentewerf neemt ook een deel van het gebiedsteam haar intrek in dit pand waarmee we een plek creëren waar iedereen drempelloos mee mag doen.”

Op korte termijn kunnen inwoners hier hun overtollige spullen kwijt. Door de inzet van goed gekwalificeerde medewerkers van Dokwurk en Raderwerk worden deze spullen gerepareerd of gedemonteerd en op een zodanig verantwoorde wijze gerecycled en hergebruikt. De producten, die hergebruikt kunnen worden, zijn weer verkrijgbaar in de kringloopwinkel van Radarwerk aan de Voorstraat in Kollum.