Samen met

Wereldlichtjesdag op Nieuwe Begraafplaats in Lemmer

Wereldlichtjesdag op begraafplaats

Ieder jaar op de tweede zondag in december is er sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken en steken zij om 19.00 uur een kaarsje aan.
Lees meer over
Jouster Courant

Door de verschillende tijdzones in de wereld ontstaat hierdoor een golf van licht, zodat de wereld een beetje lichter wordt voor de mensen die hun kind hebben verloren en daarbij mogen beseffen dat zij niet alleen zijn met hun verdriet.

Ook in Lemmer worden zondag 11 december, om 19.00 uur, de kaarsjes aangestoken en de namen genoemd. Suzanne de Rooij en Thea Bootsma-Haantjes organiseren een samenzijn op Wereldlichtjesdag op de Nieuwe Begraafplaats in Lemmer, met als doel de wereld letterlijk iets lichter te maken voor iedereen die een kind moet missen. Inloop is vanaf 18.30, aanvang 18.45 uur.

Zij nodigen iedereen uit om deel te nemen aan dit samenzijn. De namen van de kinderen die worden herdacht worden genoemd. Als u aanwezig wilt zijn, om samen te herdenken, wilt u dan de naam van uw kind en de leeftijd doorgeven? Dit kan aan Suzanne via herdenken@pureuitvaart.nl of door Thea te bellen op nummer 06-42210766.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu