Vijftig jaar op De Ulekamp in Joure: 'We mochten van Douwe Egberts kiezen waar we wilden wonen'

Anneke Boersma - Koster (88) woont al vijftig jaar in hetzelfde huis op De Ulekamp in Joure. Foto Brenda van Olphen

Anneke Boersma - Koster (88) woont al vijftig jaar in hetzelfde huis op De Ulekamp in Joure. Foto Brenda van Olphen

Anneke Boersma-Koster (88) woont vijftig jaar op De Ulekamp in Joure. Ze is de eerste bewoner van het huis en van de hele straat. Woningstichting Accolade feliciteerde haar met het bijzondere jubileum
Lees meer over
Jouster Courant

Anneke Boersma-Koster werd geboren in Dronrijp en verhuisde na haar trouwen met Jimmy Boersma naar Leeuwarden. Hij werkte bij Douwe Egberts en kon in Drachten aan de slag. Daarna vertrok het gezin voor het werk naar Joure waar de koffie- en theeproducent een optie op de woningen had. ,,We mochten van Douwe Egberts kiezen waar we wilden wonen: De Finne, De Scharcamp en De Ulekamp waren allemaal een optie. Deze tuin heeft zomers veel zon, daarom kozen we voor deze plek.” Het gezin betaalde 250 gulden per maand aan huur.

Boersma-Koster heeft de buurt zien veranderen. De buurt Westermeer bestond voor een deel uit weilanden die snel vol werden gebouwd. Het vrije uitzicht op de Douwe Egberts-fabriek verdween. Negentien jaar geleden werd Boersma-Koster weduwe. ,,Ik kan goed alleen zijn, maar de warmte is wel uit huis.”

Haar kinderen groeiden op in het huis en haar kleinkinderen kwamen graag bij haar logeren. En nog altijd is het een familiehuis: bijna alle nazaten wonen in de buurt en wippen regelmatig aan. ,,Ik ben een gezegend mens”, besluit Anneke Boersma-Koster.