Verven, deur afhangen en tegelen. Het clubgebouw van Scouting Joure kan er weer tegenaan dankzij NLDoet

Foto Brenda van Olphen

Foto Brenda van Olphen

NLDoet is voor veel verenigingen het moment om achterstallige klusjes te doen. Zo ook bij Scouting De Borgergroep in Joure. Een tiental mensen heeft zaterdag geholpen bij het opruimen en opknappen van het clubgebouw aan de Koarte Ekers.
Lees meer over
Jouster Courant

De muren worden geverfd, de deur wordt afgehangen, lampen vervangen en de keuken krijgt een betegelde achterwacht. Frederik Pasveer is timmerman in opleiding. Voor hem is dit een mooie kans om te oefenen. De tegels zijn gevonden op de weggeefhoek. ,,Die konden we gratis ophalen.”

De kasten van de vereniging worden ook opgeruimd. Een oude dvd-speler komt tevoorschijn. Niemand wil het apparaat hebben. ,,Maar wel bewaren”, roept Frederik, ,,Dat is leuk voor Spullenwerpen.”

Martijn Nijdam heeft een eigen klusbedrijf. Met NLDoet zet hij zich belangeloos in. Vorig jaar hielp hij bij het opknappen van het speellokaal van basisschool It Haskerfjild in Joure. Nu repareert hij de klemmende buitendeur van het clubgebouw. Zijn zoon is lid van de scouting. ,,Ik denk dat ik volgend jaar bij CSC Joure ga klussen, waar mijn andere zoon lid van is.”

‘Het hoeft niet allemaal precies’

Met de stok roert Annica de Wit de zuurstokroze verf goed door totdat de klonten zijn verdwenen. Haar kleur is het niet helemaal. ,,Ik had het liever met die blauwe kleur afgemaakt, maar die was uitgedroogd. Ik moet de perfectionist in mij wel loslaten”, lacht ze.

Dat het niet zo precies hoeft, benadrukt bestuurslid Freerk Pasveer. ,,Het gebouw is een speelplaats voor de kinderen. Het hoeft niet allemaal heel precies.” De Borgergroep doet al jaren mee met NLDoet. ,,NLDoet is voor ons een belangrijke dag. Zeker ook voor de verbinding met ouders.”

Nieuwsgierig naar het resultaat of naar de scouting? Op 1 april houdt De Borgergroep samen met de EHBO-vereniging een open dag.