Samen met

Proefjes doen in Woudagemaal Lemmer

Waterproefjes in het stoomlokaal. Foto: Daniël Hartog

Het Woudagemaal organiseert op woensdag 4 januari diverse activiteiten voor kinderen. Daarnaast is er een speciale kinderrondleiding door het ruim honderd jaar oude stoomgemaal.
Lees meer over
Jouster Courant

De activiteiten vinden plaats in ’t Stoomlokaal, gevestigd in één van de voormalige dienstwoningen op het terrein. Het knutselen, tekenen, waterspelletjes en de speciale kinderrondleiding zijn gratis bij betaling entree. Inloop is van 10.30 tot 15.30 uur.

Meegekomen (groot)ouders, familie of vrienden kunnen het bezoekerscentrum en het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal bekijken en vanuit de panoramazaal genieten van het spectaculaire uitzicht over het IJsselmeer en de baai van Lemmer.

In de kerstvakantie zijn het Woudagemaal en bezoekerscentrum op meerdere dagen geopend. Kijk voor een overzicht van de openingstijden tijdens de kerstvakantie op https://www.woudagemaal.nl/bezoekinfo/openingstijden-prijzen

Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum. De interactieve expositie vertelt jong en oud het verhaal van het Friese waterbeheer en de gevolgen van de klimaatverandering. Ontdek bij de puzzeltafel welke duurzame en klimaatbestendige keuzes je zelf kunt maken. En beleef met de VR-bril het Woudagemaal van binnenuit.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu