Samen met

Muziekproject 'Joure gaat vreemd' zoekt muzikanten

Drumstel Pixaby

Muzikanten in Joure kunnen na tien jaar weer ‘vreemdgaan’. Bij dit project worden enthousiaste muzikanten doormiddel van een loting samengesteld tot bands.
Lees meer over
Jouster Courant

De bands hebben vervolgens drie maanden de tijd om een kort repertoire in te studeren. Op vrijdagavond 31 maart laten alle bands horen wat ze in huis hebben, live in café de Stam. De winnaar van deze avond mogen op zaterdag 3 juni optreden tijdens het InsideOut Festival in Joure.

Voor dit muzikale project worden muzikanten gezocht. Opgeven kan via www.facebook.com/jouregaatvreemd of Instagram van Joure gaat vreemd. Ouderwets inschrijven bij de bar in Café de Stam kan ook. In het weekend van 6 januari wordt geloot en wordt bekend gemaakt hoe de samenstelling van de bands zal zijn.

Joure gaat vreemd wordt voor de vijfde keer georganiseerd. De laatste keer was in het voorjaar van 2012. ,,Joure gaat vreemd is een prachtig podium, waarbij iedereen kan zien hoeveel lokaal talent we in en omstreken Joure hebben rondlopen”, zegt Martin Halma, organisator en lid van de muziekstichting 8501 Indie in Joure. ,,Muzikanten kunnen daarnaast ervaring en inspiratie opdoen, je stapt echt uit je eigen comfortzone, dat maakt Joure gaat vreemd zo leuk.”

Muziekstichting 8501 Indie uit Joure heeft als doel de popcultuur van De Fryske Marren te vergroten. Deze stichting zet zich hier al jaren voor in op verschillende manieren zoals het InsideOut Festival, Helden fan Hjir, Kleine prijs en na tien jaar afwezigheid ook weer Joure gaat vreemd.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu