Samen met

Leerlingen van De Schakel in Rotsterhaule begraven tijdcapsule (en zoeken naar oude van dertig jaar geleden)

Ouders en leerlingen van De Schakel uit Rotsterhaule hebben al naar de oude tijdcapsule gezocht. Tot op heden zonder resultaat. Foto Niels Broersen

Leerlingen van basisschool De Schakel in Rotsterhaule hebben woensdag een tijdcapsule begraven. Binnenkort maakt het huidige schoolplein plaats voor een nieuwe ecologische versie.
Lees meer over
Jouster Courant

Wethouder Barbera Gardeniers van Gemeente De Fryske Marren mocht de officiële handeling te verrichten. In het bijzijn van leerlingen en leerkrachten heeft zij de tijdcapsule begraven en de locatie ervan laten markeren op een kaart van het schoolplein.

Mogelijk wordt er in de komende weken nog een mysterie opgelost. Want dertig jaar geleden is er bij de school ook een tijdcapsule begraven waarvan niemand meer de precieze locatie weet. Nu alle tegels zijn verwijderd en de grondwerkzaamheden vorderen, is het mogelijk dat deze capsule opduikt. Leerlingen en ouders zijn al aan de slag geweest met metaaldetectors om de verloren capsule te vinden. Tot op heden helaas zonder resultaat.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu