Samen met

Leerling van It Toanhûs Pieter de Boer (13) wint Muzykbeurs 2022

V.l.n.r. Pieter de Boer, Borna Simic en Jesse Elkerbout. Foto: Jilmer Postma

Tot z’n grote verrassing mocht de 13-jarige Pieter de Boer uit Schettens zaterdag 10 december de Ritske Boelema Muzykbeurs 2022 in ontvangst nemen. De tiener volgt muzieklessen aan muziekschool It Toanhús in Joure.
Lees meer over
Jouster Courant

Met deze beurs wint de jonge talentvolle slagwerker naast extra muzieklessen bij zijn eigen docent ook lessen aan het prestigieuze Prins Claus Conservatorium in Groningen. “Heel vet”, was zijn conclusie na de uitreiking.

„Deze dag vormde de afsluiting van Fulkaan 2022, ons talentontwikkelprogramma voor muzikaal talent in Friesland”, vertelt projectleider Renske Wijma. „Een jaar lang hebben we diverse workshops georganiseerd waarbij we jong talent willen laten zien wat er op muzikaal gebied allemaal mogelijk is. En een jaar lang zijn al deze talenten gescout door onze vakjury voor de Ritske Boelema Muzykbeurs.”

Tijdens de evenementen die Fulkaan het afgelopen jaar organiseerde, werd gescout door diverse professionals. Bij de keuze lette de jury op potentie, motivatie, muzikaliteit, klankvorming/klankbeeld en techniek. Uiteindelijk werden de 13-jarige slagwerker Pieter de Boer uit Schettens, de 14-jarige saxofonist Jesse Elkerbout uit Franeker en de 16-jarige pianist Borna Simic uit Leeuwarden uitgeroepen tot de winnaars van de Ritske Boelema Muzykbeurs. Drie talentvolle heren die met de beurs een boost kunnen geven aan hun muzikale carrière.

Met z’n 13 jaar is Pieter de Boer het jongste talent dat de Ritske Boelema Muziekbeurs zaterdag mocht ontvangen. De liefde voor muziek ontstond vijf jaar geleden tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade dat hij als achtjarig jongetje bezocht. Na afloop had Pieter maar één doel. ‘De volgende keer wil ik zelf meedoen’, vertelde hij z’n ouders. Een droom die inmiddels is uitgekomen, want met Excelsior Schraard stond Pieter onlangs in het uitverkochte Parkstad Limburg Stadion. „Ik heb de smaak aardig te pakken”, lacht hij. „Ik wil heel graag zo ver mogelijk komen in de muziek. Samen met mijn slagwerkdocent bij muziekschool It Toanhús in Joure ga ik nu uitzoeken welke docent aan het Prins Claus conservatorium het beste bij me past om nog beter te worden.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu