Samen met

Daltonschool Lemmer sluit 100-jarig jubileum af met lichtshow

Lichtshow op 100-jarige Daltonschool in Lemmer. Foto FvdS

Heel het jaar 2022 was het feest op de daltonschool aan de Markerstraat in Lemmer. De school vierde haar 100-jarig bestaan.
Lees meer over
Jouster Courant

Allerlei activiteiten passeerden dit jaar de revue. Zo verscheen een dichtbundel met daarin van elke leerling een zelfgemaakt gedicht, er was een Afrikaanse dag met negen Afrikaanse artiesten en workshops voor alle kinderen, de reünie met ruim 160 reünisten werd één groot feest, de heropening van de verbouwde school en opening van het groene plein was geslaagd en de kinderen genoten van het talent van vele ouders die speciaal voor hen een musical hebben opgevoerd.

Om spetterend het honderdste jaar uit te gaan heeft de school Ute Kaiser bereid gevonden, samen met de kinderen van groep 8, een lichtshow voor te bereiden. Ute die provinciale en landelijke bekendheid geniet met onder andere de organisatie en uitvoering van lichtshows, zorgde er ook voor dat de leerlingen voorafgaande aan het spektakel bij school een optreden verzorgden bij verzorgingstehuis Suderrigge in Lemmer.

Ouders, kinderen en andere belangstellende kregen een magisch schouwspel van een half uur te zien waarbij moeder Aarde met haar regenboogkinderen het Vredeslicht bracht, begeleid door muziek en dans. Na de show was er in school een kerstmarkt met zelfgemaakte producten, hapjes en drankjes. De opbrengst van de markt gaat naar Stichting ‘Het vergeten Kind’.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu