Samen met

DE-punten inleveren voor klanten van Voedselbanken Balk en Lemmer

Vice-voorzitter van de Lionsclub Kees Heegsma deponeert de DE punten in de inzameldoos. Foto Lionsclub Balk, tusken Mar en Klif

Lionsclub Balk, tusken Mar en Klif houdt voor de zevende keer de Douwe Egberts waardenpunten actie voor Voedselbanken Lemmer en Balk.
Lees meer over
Jouster Courant

Met de ingezamelde punten kan de Voedselbank koffie voor haar klanten kopen. Douwe Egberts vermeerdert het aantal ingeleverde punten met twintig procent.

De actie leverde vorig jaar 651.000 punten op, goed voor 1100 pakken koffie. De voedselbanken zijn hiermee in staat een jaar lang koffie toe te voegen aan de pakketten voor hun klanten. Koffie is een luxe product, dat niet standaard in het pakket zit.

De punten kunnen in een envelop of plastic zakje met vermelding van het aantal punten worden ingeleverd in grote witte inzameldozen met opdruk ‘DE en de Voedselbanken’ tot eind december op de volgende adressen: Jumbo te Lemmer, Breimer’s Bakkerij, Vissersburen 76 en Drogisterij Hak, Vissersburen 60, beide in Lemmer. De dozen staan in de buurt van de kassa’s.

Tegelijk met het inzamelen van de DE waardepunten, zamelt de Lionsclub oud en vreemd geld in, zowel papiergeld als munten. Met een premie van ‘Wilde Ganzen’ levert elke kilo 50 euro op, oftewel drie oogoperaties in arme landen in Afrika. De opbrengst gaat naar de Stichting Fight for Sight, die zich inzet voor oogklinieken in derdewereldlanden. Het afgelopen jaar is bijna 25 kilogram ingezameld. Het geld kan in dezelfde witte inzameldozen worden ingeleverd.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Jouster Courant

Nieuws

menu