Samen met

Wergeaster muziekcafé gaat van start. 'Acts moeten overal en nergens vandaan gaan komen'

Staand van links naar rechts: Gerrit (toetsen), Jan (toetsen), Rick (gitaar), Hette (basgitaar), Jetze (sang), Peter (drums), Christina (sang), Jasper (gitaar), Toos (sang) en Berber (sang). Zittend: Jitze, Cindy en Femke. Op de foto ontbreekt Willem (saxofoon). EIGEN FOTO

Us Doarpshûs in Wergea wordt met ingang van zondag 29 januari regelmatig omgetoverd tot een muziekcafé met de naam DH Muzyk | Kafee.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Het is geen toeval dat bij de opening van het muziekcafé tussen 15.30 en 20.00 uur een gelegenheidsband speelt die helemaal uit Wergeasters bestaat, want Wergea is een echt muzikantendorp.

,,Deze band bestaat uit liefst veertien mensen, maar je zou met gemak nog zo’n Wergeaster band kunnen samenstellen met weer geheel anderen daarin”, weet Jan Tijsma namens de initiatiefnemers te melden. ,,Maar goed: als opening is dit leuk, maar we willen uiteraard juist dat de acts overal en nergens vandaan komen.”

Deze gelegenheidsband noemt zichzelf (met een knipoog) Not Just Another Coverband. ,,Er zit overigens wel degelijk een gedachte achter, want er worden een paar erg originele en gevarieerde sets gespeeld”, vult Tijsma aan. ,,We streven een brede programmering na, dus alle muziekstijlen zoals onder meer blues, soul, (indie)rock, funk en singer-songwriter komen langs. Maar het moet vooral leuk en ontspannen zijn. We rekenen er dan ook op dat er een gevarieerd publiek op af zal komen.”

Het Dorpshuis draait sinds kort geheel op vrijwilligers en dat is een behoorlijk succesverhaal aan het worden. Zij vullen daarmee ook deels het gat dat eerder door het dorpscafé werd vervuld, waar nu overigens twee bijzonder geliefde restaurants zijn gehuisvest. Die lijn volgend is een muziekcafé een vrij logische stap, waarvan de initiatiefnemers verwachten dat er best veel behoefte aan is.

Vanwege dit café-achtige karakter is de entree gratis, wat het tot een iets grotere uitdaging maakt om rond te komen. ,,Nu al beginnen bands spontaan contact met ons op te nemen, in plaats van andersom dus dat is alleen maar goed”, vervolgt Tijsma. ,,We streven ernaar een plek te worden waar bands graag komen en het leuk vinden om op te treden. Er is ook al contact met wat andere muziekcafés in de provincie geweest om te horen hoe zij de zaken aanpakken en hoe ze aan geschikte bands komen. Dat levert uiteindelijk een steeds groter netwerk op waar iedereen voordeel bij kan hebben.”

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu