Samen met

Warme Woonkamers voorzien bezoekers van oliebollen

Medewerkers Lieuwe & Jeannet van het Jabixhûs, koks Salah Aldin & Bilal, en projectleider Feike in de foodtruck. FOTO HUMPHREY PAAP

Een hoge energierekening en dure boodschappen. Steeds meer mensen krijgen hier last van. Solidair Friesland vindt dat niemand in de kou hoeft te zitten en opende onlangs om die reden – in samenwerking met andere organisaties – op meerdere locaties in Leeuwarden Warme Woonkamers.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Feike Kooistra, projectleider van de Warme Woonkamer, ziet dat er dankbaar gebruik van wordt gemaakt: ,,Het moet nog op gang komen, maar we merken wel dat het steeds bekender wordt. Ze komen letterlijk en figuurlijk voor de warmte. De kachel staat aan en er worden vaak ook leuke contacten gelegd.”

Bij het nuttigen van een kopje koffie of thee worden – heel toepasselijk voor deze tijd van het jaar – momenteel vers gebakken oliebollen verstrekt aan bezoekers.

,,We vonden dat een goed en ook logisch idee. Koks Salah Aldin en Bilal bereiden sinds afgelopen vrijdag vanuit een foodtruck oliebollen voor alle locaties. Deze blijven we uitdelen tot vlak voor de aankomende jaarwisseling.”

Warme Woonkamers zijn te vinden op deze adressen: Peperstraat 16 en Wollegaastdam 2 (Leger des Heils), Voorstreek 2 (Solidair Friesland), Vijverstraat 2 (Jabixhûs), Willem Lorestraat 36-38 (Welgelegen), Insulindestraat 27 (De Klomp), Zuidvliet 14 (Vrije Evangelische Gemeente), Egelantierstraat 5 (Wijkcentrum), Bonifatiusplein 21 (Titus Brandsmahuis), Havingastate 7 (De Schakel) en Archipelweg 133 (City Life Church). Meer info staat online: warmewoonkamers.solidairfriesland.nl.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu