Warme Winter: Jimmy's biedt plaats aan workshops voor onder meer Light Graffiti

Beeldletters Light Graffiti.

Beeldletters Light Graffiti. FOTO KUNSTKADE

Kunstkade brengt tot en met maart met kunst en cultuur extra warmte naar inwoners in Leeuwarden en omstreken. Zo zijn er in februari en maart in het kader van ‘Warme Winter’ onder meer workshops voor de jeugd bij Jimmy’s Leeuwarden. Jongeren kunnen daar aan de slag met Light Graffiti of kennismaken met de wereld van Virtual Reality.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Kunstkade wil in deze koude periode van het jaar graag bijdragen aan al bestaande initiatieven in de wijken en dorpen, die zorgen voor het welzijn van inwoners van de gemeente Leeuwarden. Met het project Warme Winter worden activiteiten van culturele partners gekoppeld aan (bestaande) initiatieven in het centrum en de wijken van Leeuwarden, maar ook in de omliggende dorpen. Deelnemende partners zijn: Beeldletters, The Factory, Krite Toaniel, Stoereloer, Podiumschool, Stichting Volksdansen Stiens, MeAR Media en WereldsWijkkoor Bilgaard.

Kunstkade ondersteunt tiental organisaties

Met Warme Winter ondersteunt Kunstkade de warme initiatieven van een tiental organisaties met presentaties en workshops van culturele partners. Deelnemers aan Warme Winter zijn onder meer: Anne-Famkes Pleats, Amaryllis, Jimmy’s 058, Leger des Heils, Stichting Sta Op voor Kinderen, Unie van Vrijwilligers (UVV), Voedselbank Grou, Wijkcentra Bilgaard, Oost, Heechterop, Nylân. Tegelijkertijd is dit een mooie kans voor culturele partners om op wijkniveau van betekenis te zijn. ,,Zie het als een hartverwarmend cultureel cadeautje”, aldus de initiatiefnemers. ,,Kunstkade is er voor alle inwoners in Leeuwarden en omstreken om kunst en cultuur te maken, mee te maken en betekenis te geven.”

Workshops voor de jeugd

Word jij een echte lichtkunstenaar? Beeldletters geeft op woensdag 1 februari de workshop Light Graffiti. Samen aan de slag met lichtgraffiti, ook wel luminography genoemd. Je werkt in het donker, met enkel een camera en zaklampje. Liefhebbers van Film & Media zijn welkom op 15 februari en 8 maart. Al deze workshops beginnen om 19.00 uur op locatie bij Jimmy’s Leeuwarden. ,,Jezelf uitdrukken met eigen bewegingen en de kleur, de dikte, de sterkte van het licht, vastgelegd in één moment. Je gooit je er helemaal in en wat overblijft is energie”, aldus Ana Paunovik van Beeldletters. MeAR Media neemt je mee in de wereld van Virtual Reality met een Escape Game op 8 februari van 15.30 tot 17.00 uur en ‘Defuse The Bomb’ op 22 februari van 15.30 tot 16.30 uur.

Meer informatie en aanmelden
Geef je op via een Whatsapp-bericht op 06 82 00 95 10, DM via Instagram @jimmysleeuwarden, per mail: jimmys@amaryllisleeuwarden.nl of ter plekke. Wacht niet te lang, want er is beperkt plek. Bekijk het programma van Warme Winter op de website:  www.kunstkade.nl .