Veelbelovende aftrap NLdoet in Leeuwarden. Vrijwilligers verzetten veel werk

NLDoet in Wijkcentrum Greunshiem.

NLDoet in Wijkcentrum Greunshiem. INGEZONDEN FOTO

De eerste dag van NLdoet is er meteen al veel vrijwillig werk verzet. Bij allerlei klussen en activiteiten in en om Leeuwarden zijn mensen vrijdag 10 maart enthousiast aan de slag geweest. Zaterdag 11 maart is de tweede ronde.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Tijdens NLdoet kan iedereen een dag ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk is. In Leeuwarden en omgeving waren ruim veertig activiteiten via de landelijke website NLdoet aangemeld.

Er werden onder meer rollators en rolstoelen van bewoners schoongemaakt bij Wijkzorgcentrum Greunshiem, bij Talant Middelséhiem was een gezellige dag georganiseerd voor de bewoners, en het interieur van Dekemastate in Jelsum kreeg een schoonmaakbeurt.

Tien jaar vrijwilliger versus één dag

Gea is al tien jaar vrijwilliger bij Dekemastate in Jelsum en was daar ook vrijdag van de partij. ,,Als je het leuk vindt, blijf je hangen. Ik doe hier van alles. Zo hebben we een educatief team met een buitenprogramma voor groep 3 en 4 en deze dag hield ik me bezig met de grote schoonmaak.” Voor Rinske was het haar eerste dag als vrijwilliger. ,,Ik ben onlangs met pensioen gegaan en wil graag vrijwilligerswerk doen. Ik wandel regelmatig in deze omgeving en via het Oranje Fonds zag ik de oproep voor NLdoet. Tot nu vind ik het heel leuk.”

Amaryllis

Het team Vrijwilligerswerk van welzijnsorganisatie Amaryllis liet het evenement niet ongemerkt voorbijgaan. De medewerkers hadden een aantal organisaties bezocht en een klein presentje aan de vrijwilligers gegeven om ze te bedanken voor hun deelname aan NLdoet. Daarnaast deden ze zelf aan activiteiten mee.

SamenLeeuwarden.nl

Vrijwilligerswerk kan natuurlijk ook op andere dagen in het jaar. Inwoners van gemeente Leeuwarden die benieuwd zijn naar de vele mogelijkheden kunnen terecht op SamenLeeuwarden.nl. Op dit digitale platform zijn ruim 280 vrijwilligersorganisaties actief met momenteel 475 vrijwilligersvacatures. Er is voor ieder wat passends: kort- of langdurend, voor een aantal dagen per week of een aantal uren per maand, verschillende werkzaamheden, in dorp of stad.

Over NLdoet

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het wordt jaarlijks georganiseerd door het Oranje Fonds, dit jaar op 10 en 11 maart. NLdoet nodigt iedereen uit om een dag het verschil te maken. Tegelijk is het een mooie manier om je te verdiepen in de vele mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Organisaties zijn ontzettend blij met vrijwilligers. Het gaat vaak om klussen waar ze zelf niet aan toekomen. Kijk voor meer informatie op nldoet.nl .