Valentijnsconcert ‘Ode aan de liefde’ in Dorpskerk Huizum

Regina Forte met Kees van der Berg.

Regina Forte met Kees van der Berg. EIGEN FOTO

Strijkkwartet ‘Regina Forte’ en zanger Kees van der Berg zijn zondag 12 februari te gast bij Cultuurpodium Dorpskerk Huizum. Vanaf 15.30 uur klinken de eerste liefdevolle klanken in Huizum Dorp.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

‘Ode aan de liefde’ is een intiem concert met (licht) klassieke en populaire muziek, van barok tot rock.

Strijkkwartet Regina Forte is ontstaan in Friesland in 2014 vanuit een gezamenlijke wens om strijkkwartetten te spelen. Ina, Anna, Inge en Andrea kennen elkaar uit allerlei Friese ad hoc orkesten en via hun banen in het onderwijs. Zij koesterden alle vier de wens om een mooi strijkkwartet op te richten. Inmiddels hebben ze meer dan honderd concerten verzorgd in Friesland, Groningen en Drenthe en daarbuiten, soms in samenwerking met Gerrit Breteler, Peter van der Zwaag, Wiebe Kaspers en Douw Fonda.

Voor het valentijnsconcert heeft het kwartet Kees van der Berg uitgenodigd. Deze zanger en gitarist speelt graag verfijnde, akoestische liedjes met aandacht voor tekst en melodie. Zijn stem met groot bereik zou je een mix kunnen noemen tussen Sting en Damien Rice en kleurt prachtig bij het warme geluid van de strijkers.

Kijk voor meer informatie op de website: dorpskerkhuizum.nl .