Samen met

Kerstmarkt Blokhuispoort staat bol van vermaak: Karin Bloemen, Syb van der Ploeg, Elske DeWall en Die Verrückte Stunde (Radio538) eveneens van de partij

Overzichtsbeeld eerdere editie. FOTO HUMPHREY PAAP

De oude gevangenis van Leeuwarden staat op 10 en 11 december weer in het teken van de kerstperikelen. Met meer dan vijftig standhouders, livemuziek verzorgd door De Harmonie en een foodplein belooft de tiende editie van de kerstmarkt in de Blokhuispoort een groot feest te worden.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Eerdere edities trokken duizenden mensen naar de oude gevangenis.

,,Er staan veel kleine ondernemers op onze kerstmarkt waardoor je echt bijzondere producten aanbiedt en veel diversiteit. We zijn dit jaar wel extra kritisch, niet omdat we voorgaande jaren niet tevreden waren maar we willen een kerstmarkt met bijzondere producten blijven want dat is waar onze bezoekers op rekenen”, aldus Wini Weidenaar, die samen met Hotze Bouma de kerstmarkt organiseert in de Blokhuispoort.

Foodplein

Op het foodplein, waar met name Hotze de skepter slaat, vind je winterse hapjes, glühwein, burgers, churros en wafels. Traditiegetrouw zijn er naast de horecazaken Proefverlof en Bajes Streetfood, gevestigd in de Blokhuispoort, een vijftal horecaondernemers van buiten de gevangenismuren die op het foodplein staan.

Livemuziek

Het podium met live muziek en acts is wederom in handen van Stadsschouwburg De Harmonie. Het theater presenteert daar exclusieve previews uit de tweede helft van het theaterseizoen. Met optredens van Karin Bloemen, Syb van der Ploeg (De Kast) en Michelle David & The True-Tones. Ook is Radio538 aanwezig met Die Verrückte Stunde en zijn er optredens van Koester en Elske DeWall. Daarnaast kunnen bezoekers hun favoriete tv-helden ontmoeten tijdens een meet & greet met Buurman en Buurman, Bumba (Studio 100) en natuurlijk is ook de enige échte Kerstman aanwezig.

Bezoekers zijn op zaterdag 10 december van 11.00 tot 21.00 uur welkom, en op zondag 11 december van 11.00 tot 18.00 uur. De entree voor de markt bedraagt twee euro.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu