Slieker en Stjoer organiseren filmavond met nagesprek bij ‘The whale'

Brandan Fraser vertolkt de hoofdrol in ‘The whale’.

Brandan Fraser vertolkt de hoofdrol in ‘The whale’. FOTO SLIEKER

‘The whale’ wordt binnenkort vertoond in Slieker. In samenwerking met Stjoer, de Friese organisatie die zich inzet voor herstel en ontwikkeling van mensen met een psychische en/of sociale kwetsbaarheid, vindt dinsdag 14 maart vanaf 19.30 uur een speciale avond plaats.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

‘The Whale’ is een film van Darren Aronofsky, regisseur van onder andere ‘The Fountain’, ‘Black Swan’ en ‘The Wrestler’. Hoofdrolspeler Brandan Fraser is op 12 maart bij de uitreiking van de Academy Awards één van de grote favorieten voor de Oscar voor Beste Hoofdrol.

In ‘The Whale’ speelt Fraser de rol van Charlie, een vader die probeert opnieuw contact te maken met zijn vervreemde tienerdochter, gespeeld door rising star Sadie Sink (‘Stranger Things’). Charlie leeft geïsoleerd, lijdt aan morbide obesitas en lijkt alles in zijn leven kwijt te zijn geraakt. Langzaam ontdekken we hoe Charlie de man geworden is die we zien, en hoe hij hoopt toch een vader voor Ellie te kunnen zijn. ‘The Whale’ is zowel hartverwarmend als hartverscheurend. Aronofsky maakt je onderdeel van een leven waar je van weg wilt kijken, maar dat je tot tranen toe beroert.

Na afloop van de film is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over het thema ‘Zijn wie je bent, een keuze?’ Deze nabespreking wordt geleid door een ervaringsdeskundige medewerker van Stjoer in samenwerking met de vrijwilligers van de afdeling Rijk van Ervaring.

Kijk voor meer informatie op de website: sliekerfilm.nl.