Schaatsen voor mensen met een verstandelijke beperking. Aanmelden is al mogelijk

Ocverzichtsbeeld eerdere editie.

Ocverzichtsbeeld eerdere editie. FOTO REMCO VELDMAN

Spelend Sporten (begeleid sporten voor mensen met een verstandelijk beperking in Leeuwarden en omstreken) organiseert vanaf 8 januari weer schaatsen voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Aanmelden (hoe eerder hoe beter) is reeds mogelijk.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

De lessen worden verzorgd door ervaren schaatsleraren. Tevens zijn er voldoende vrijwilligers om deelnemers te begeleiden.

Vrijwilliger Melissa is blij dat het bijna zover is: ,,Het schaatsen kon twee jaar lang niet doorgaan vanwege corona. Ik kijk er dus erg naar uit om weer te gaan schaatsen en te genieten van de blije gezichten van onze deelnemers als ze iets nieuws leren en overwinnen.”

Schaatser Koen is een van de deelnemers: ,,Ik kan het nu nog niet zo goed. Daarom vind ik het wel een beetje spannend. Maar ik ga goed oefenen, dan leer ik het wel en kan ik straks ook op natuurijs lekker schaatsen.”

Praktische informatie

Het schaatsen vindt negen keer op zondagochtend van 9.30 tot 10.45 uur plaats in de Elfstedenhal. De laatste les wordt de Elfstedentocht geschaatst. De organisatie zorgt voor schaatsen en een helm (iedereen moet een helm op). Deelnemers moeten zelf handschoenen meenemen.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website: www.spelendsporten.nl/schaatsen .

Spelend Sporten Leeuwarden

De Stichting Spelend Sporten organiseert sinds 1975 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Leeuwarden en omgeving. De Stichting Spelend Sporten werkt volledig met vrijwilligers. Bij de beoefening van de verschillende sporten staat het recreatief bezig zijn voorop; toch worden er prestaties geleverd en wedstrijden gespeeld. De vrijwilligers proberen tijdens het sporten alles normaal te laten verlopen en daar waar nodig wordt het sporten aangepast aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van onze deelnemers.