Samen met

Ruim 150 deelnemers voltooien BCL Loop

BCL Loop 2022. FOTO HUMPHREY PAAP

Atletiekvereniging Lionitas hield in samenwerking met Bewegingscentrum Leeuwarden (BCL) op zondag 11 december voor de tweede keer de BCL Loop. De routes over 5 of 10 kilometer gingen door de mooie omgeving van het Rengerspark, Bilgaard en het Leeuwarder Bos.
Lees meer over
Huis aan Huis Leeuwarden

Net als vorig jaar werden door Herman Wassens, trainer bij Lionitas, een tiental clinic-gangers klaargestoomd om binnen 12 weken hun eerste 5 kilometer hardloopwedstrijd te voltooien. ,,De debutanten haalden allen in mooie tijden de finish. Ze zetten dus meteen prima persoonlijke records neer”, aldus Edwin van der Wal namens de wedstrijdcommissie van AV Lionitas.

Minder deelname

Vooraf was gehoopt op een deelnemersveld van rond de 200 lopers, het werden er echter ruim 150. ,,We kijken toch terug op een geslaagde afsluiter van dit kalenderjaar. De lopers waren allemaal zeer tevreden over de door ons gedane inspanningen en dat is ook belangrijk.”

Elfjarige finisht voor haar moeder

De 5 kilometer werd bij de heren gewonnen door Marco Kingma uit Sneek. Bij de dames bleek Marlieke de Vries (Lionitas) uit Leeuwarden de snelste. Zij was met 11 jaar tevens de jongste deelnemer bij deze loop. Haar moeder, Freke Kloek, werd tweede. Het hele gezin was ,,supertrots” op de prestaties. De vader van Marlieke, Cor de Vries, was voorfietser op de andere afstand, de 10 kilometer. Deze langste afstand werd door Goutumer Paul Geertsma (Lionitas) gewonnen. In korte broek en korte mouwen finishte hij in 31:45. Door het afgesloten pad aan de Dokkumer Ee, was het parcours iets korter. Omgerekend naar echte 10 kilometers was de winnaar op de 9,8 kilometer tevreden. ,,Met deze tijd lig ik mooi op schema in aanloop naar de Halve Marathon van Egmond volgend jaar.”

Kijk voor uitslagen, het aanmelden voor de Gouden Leeuw Lopen (de eerste lopen van 2023), voor clinics en meer informatie op de website: lopeninleeuwarden.nl .

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Leeuwarder Courant en Huis aan Huis Leeuwarden

Nieuws

menu